Október 19-én ünnepelte a Százszorszép Népdalkör megalakulásának 20. évfordulóját. A kerek évfordulót a hagyományos, évente megrendezésre kerülő Dalostalálkozó keretében ünnepeltük meg. A találkozón 25 csoport mintegy 250 fővel vett részt. A műsorban a szokottól eltérően nemcsak a népdal gyöngyszemei hangzottak el, hanem szólóénekesek, tánccsoportok tették még színesebbé a műsort.

Nagy volt a készülődés, minden öltözőből énekszó, citeraszó, lábak dobogása hallatszott.

Fél tízkor megérkezett a finom meleg pogácsa a Zagyvaparti Idősek Otthona dolgozói jóvoltából, akik már hajnalban elkezdték a pogácsa sütését. Hálás köszönet érte. Segítőink vitték minden öltözőbe, hogy még a kezdés előtt mindenki kedvére falatozzon belőle.

10 órakor Molnár Péter polgármester megnyitó beszéde után a Százszorszép Népdalkör lépett a színpadra egy Nógrád megyei és Heves megyei népdalcsokorral, citerán kísért Vindeizen Éva zenetanárnő.

Ez után az Abonyi Kéknefelejcs Dalkör következett, majd a Tápiószelei Nyugdíjas Klub énekkara volt soron, akik nemcsak éneklésben jeleskedtek, hanem táncban is. A palotást táncolták Péter Szidónia koreográfiájára. Ezután a Farmosi Rózsa Nyugdíjas Egyesület tagjai léptek a színpadra nagy sikert aratva. Következett a Margaréta Hagyományőrző Kör Tiszaszentimréről erdélyi és Szolnok megyei dalcsokrot, majd sárközi néptáncot mutattak be. Öcsöd saját gyűjtésű csokorral vívta ki a nézők elismerését. Az Újszilvási Nyugdíjas Klub dunántúli népdalokat hozott. Tiszaszentimréről Újfalusi Jánosné bihari szerelmes dalokat, Nagy Pálné summás dalokat énekelt. A Kunmadarasi Népdalkör alföldi csokorral kedveskedett a nézőknek.

A műsor első részét a Jászkun Citerazenekar zárta. Céljuk a magyar népzene interpretálása, hagyományainak megőrzése és közkinccsé tétele. Vezetőjük Varga Viktor. Tagjaik közt tudhatjuk az újszászi Fodor Gábort is.

A szünetben az ebéd következett, ami mindenkinek nagyon ízlett. A finom ebédért Bálint Ferencet, Farkas Attilát és a konyha dolgozóit illeti a dicséret.

Ebéd után a tombolatárgyak kihúzására került sor, ugyanis nagyon sok értékes ajándék várt gazdára. A tombolahúzás levezetésére Szóró doktornőt kértük fel, ment is minden, mint a karikacsapás.

A második rész délután 3 órakor kezdődött. Elsőként a Búzavirág Népdalkör Jászkisérről Galga menti dalcsokrot, majd karikázó táncot mutatott be. Őket követte a Jászjákóhalmai Népdalkör, majd a Jászszentandrási Gyöngy Nyugdíjas Klub két tagja: Csoszor Sándorné és Sas Lajosné. Gyönyörű dalokat énekeltek hazánkról és a hazaszeretetről. A Madarász Károly Népdalkör Túrkevéről érkezett, helyi gyűjtésű dalcsokrot hoztak. A Jászberényi Zrt. Portelki Pávakör hatszoros Arany Páva díj büszke tulajdonosai. Műsorukon Tisza parti és szerelmes dalcsokor szerepelt. A Jászszentandrási Kunráth Sándor Pávakör katonadalokkal kedveskedett a nézőknek. A műsort a Jászapáti Muskátli Népdalkör zárta Fodor Dénes karnagy vezetésével, summás dalokat énekeltek. Befejezésképpen közösen elénekeltük a Szeressük egymást gyerekek c. dalt. Teltházzal fejeződött be délután 4 órakor a 20 éves Dalostalálkozó.

Az egész műsort összefogta és levezette Gazdag Gabriella műsorvezető. Köszönjük a belefektetett időt és munkát.

A Százszorszép Népdalkör nevében megköszönöm mindenkinek, akik tombolatárgyaikkal és munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. Köszönjük a művelődési háznak, főként Némethné Editkének, aki sokat fáradozott azon, hogy minden rendben legyen.

Támogatóink:

Újszász Város Önkormányzata, Újszász és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet, Művelődési Ház és Könyvtár, Dr. Szóró Magdolna, Korpácsi Ferenc TÜZÉP, Zagyvaparti Idősek Otthona, Kolozsvári Sándorné, Nagy Jánosné, Mérész Zoltán, Szabó Ferenc, Kelemen Mihályné.

Csikiné Árpád Margit
népdalkör vezető

 

A közönség a 20. születésnapon
(Fotó: Fehér János)

 

Színpadon az ünnepeltek
(Fotó: Fehér Judit)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.