Igazgatásszervező, tanár, író. 1974-ben született, Újszászon végezte általános és középiskolai tanulmányait. Sikeres felvételi vizsga után a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola biológia-földrajz szakára járt 1993 és 1997 között, ezután tanárként majd köztisztviselőként dolgozott. Levelező tagozaton igazgatásszervező képesítést szerzett.

Írással tizenhét éves kora óta foglalkozik. 1993-ban, a helyi középiskola diákjaként bronzérmet nyert a „Sárvári diákírók, diákköltők országos találkozóján” próza kategóriában. Főiskolai tanulmányai során a tanárképző főiskola diákújságában publikálta novelláit, és filmkritikáit. Egy, a Szegedi Universitasban szerveződő főiskolás-egyetemista alkotói csoport segítségével alapítványi finanszírozású antológiákban jelentek meg meséi és novellái. Később, az egyik szolnoki íróklub tagjaként, több írását kiadták a klub antológiáiban.

Írói szempontból a 2006-os év hozott számára áttörést, amikor két önálló kötete is megjelent: egy szerény példányszámban kiadott meseregény és egy országos terjesztésű orvosi thriller.

Önálló kötetek:

- Új mesék 2006. Fiatal Szegedi Írók Köre Könyvkiadó

- Vérfürdő Mexikóban (orvosi thriller Stanley Root Hangman álnéven) 2006. Vagabund Könyvkiadó

Megjelenés antológiában:

Novella megjelenés „A sor végére” c. irodalmi antológiában /Főiskolások a Szegedi Universitasban Alapítvány Kiadója/ 1997.

Novella megjelenés a„Szegedtől Szegedig” c. irodalmi antológiában 1998. /Tisza Hangja Könyvkiadó/

Novella és meseregény-részlet megjelenés a „Makró” c. irodalmi antológia két, egymást követő gyűjteményében 1998. és 1999. /Messzelátó Kiadó/

Meseciklus megjelenés a „Betonhal” c. irodalmi antológiában 1999. /Messzelátó Kiadó/.

 

Művészek, előadóművészek, írók

Mese megjelenés „ A Tisza Illata” c. irodalmi antológiában 2001. /Divius Lux Könyvkiadó/

Mese megjelenés a „Kettőezer–kettő éjszaka meséi” c. irodalmi antológiában 2002. /Divius Lux Könyvkiadó/

Novella megjelenés a „Tisza-parti staféta”c. irodalmi antológiában 2005. /Ages Quod Agis Kht./

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.