Önéletrajz

Baranyi Kálmánnak hívnak, 1966. Január 14-én születtem Szolnokon. Gyermekkoromat egy Tisza parti csendes, romantikus kis faluban, Kőteleken élhettem meg. Rengeteg szép emlék köt ide.
Szerencsés embernek mondhatom magam, mert életem során mindig olyan emberek között éltem, akiktől sok tudást, tartás, emberséget és szeretetett kaptam. Gyerekként kicsit más voltam, mint a többi fiú, nem kergettem órákon át a labdát inkább olyan álmodozó ábrándozó voltam, és ha kaptam egy üres papírt és ceruzát, akkor azzal el foglaltam magam órákon át. Szülőfalumból 1980-ban kerültem el Újszászra Szakközépiskolába kollégistaként. Az osztálytársaimmal gyakran versenyeztünk, hogy ki tud jobban rajzolni. Rajzolni egyikünk sem tanult egymástól néztük el a fogásokat.
A szakközépiskola után kétszer próbálkoztam a Képzőművészeti Főiskolára bejutni, de nem vettek fel, mivel semmilyen előképzettségem nem volt csak ösztönösen alkottam és ez kevés volt. 1987- be megnősültem, és végleg Újszászra költöztem, ezután a család és a gyerekek jó időre meghatározták az életemet. A művészi ambícióim csak nem hagytak nyugodni, és amikor egy ismerősöm jelentkezett a Budai rajziskolába és hívott engem is, akkor úgy éreztem, kaptam az élettől még egy utolsó esélyt, hogy megvalósítsam magam, és én is jelentkeztem. Ezután még évekig jártam különböző helyekre rajzolni és festeni, többek közt a Szolnoki művésztelepre. Tanulóéveim alatt lassan rátaláltam magamra. Minél többet tanultam annál jobban azt éreztem, hogy olyan keveset tudok még a művészetről. Minél többet festettem annál jobban éreztem magamban a késztetést, hogy saját egyéni érzésvilágomat minél kifejezőbbé tudjam tenni. Ez az érzés határozza meg életem. Alkotó táborokban vettem részt. Kiállításaim Újszászon, Budapesten, Jászdózsán , és Jászberényben voltak. Képeim már külföldre is eljutottak. Munka mellett tájképeket, csendéleteket, portrékat festek, tojástemperával farost lemezre. Megrendelésre portrén kívül bármit lefestek.

 

 

 

Elérhetőség:
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.
Honlap: www.festomuvesz.hu/baranyikalman, www.painter.hu/baranyikalman

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.