Ebből az alkalomból 2017. február 25-én nagyszabású gálaestet rendeztünk. 

Történetünk: 2006. 07. 29-én volt Újszász dala bemutatója egy lábtollas bajnokságon. Ezt követően az Együtt Újszászért Egyesület jótékonysági batyubált rendezett, ahol helyi szereplők remekeltek különböző műfajokban. Ekkor határoztuk el Bartáné Mucza Tünde tornacsoportjából néhányan, hogy létrehozunk egy alkalmi "Mamorett" csoportot, s erre a dalra előadunk egy pomponos mazsorett számot. Annyira megtetszett ez a táncműfaj, hogy csoportunk együtt maradt, s más típusú táncokat is megtanultunk. Így nevünk már nem felelt meg a tevékenységünknek, ezért Nosza Mamira változtattuk. Ez a név mindenkit megmosolyogtat, amikor a konferanszié bemondja az előadások alkalmával. 

 

Google Photos

Fotó: Barta Imréné

 

Öt éven keresztül az Együtt Újszászért Egyesület batyubáljain léptünk fel. 

Utána elhatároztuk, hogy mi magunk rendezünk jótékonysági bált, amikor is megvendégeltük a nézőket lángossal, fánkkal, majd pogácsapartira hívtuk meg városunk lakóit. A bevételből készült el a színpadi függöny elektronikája, a színpad burkolata, hozzájárultunk a hangosítás megjavításához, a terem parkettájának felújításához és nem utolsósorban a nézők szórakoztatásához. 

Részt vettünk nyugdíjasok Ki Mit Tud?-jain, ahonnan mindig jó helyezésekkel érkeztünk haza. Az itt kapott díjakból utazott el csoportunk Erdélybe, Lengyelországba. Az egész országot bejártuk már. 24 oklevelet, dísztárgyakat, serleget, érmet gyűjtöttünk be. Öregbítettük Újszász jó hírét. Vendégszerepelni számtalan helyre hívtak meg bennünket. Pályázaton nyert pénzből utaztunk el Palicsra, testvérvárosunkba szerepelni, ahol a "Senora" testvér tánccsoportunk zászlóit hagytuk ott emlékül. 

Vezető, ötletgazda, koreográfus, fellépésszervező, menedzser: Dr. Szóró Magdolna. 

Nagyon szeretem ezt a tevékenységet. Minden nyugdíjba vonuló embernek kell lennie valamilyen hobbijának, szüksége van egy közösségre, ahová szívesen jár, ahol feladatai vannak. Ez a hosszú és értelmes élet titka. A tánccsoport tagjainak a színpadon semmije nem fáj, vidámak, saját és a mások tévesztésein jókat kacagunk, segítünk társaink lelki terheit elviselni. És akkor a rendszeres testmozgás fontosságáról még nem is szóltunk. 

Említettem a "Senora" tánccsoportot. Ők is 10 évesek. Megirigyelték az idősebbeket, s 12 fővel létrehozták a fiatalabb tánccsoportot. Jelenleg 6 fő van a régi gárdából. Kevesen, de annál nagyobb lelkesedéssel készültek, és segítették a szervezést, díszítést, vendégfogadást, stb. Ők nem tudták bemutatni eddigi összes táncukat, mert így is időben maratonira sikerült a gálaest. 

Ennek ellenére úgy gondoljuk, a közönség jól érezte magát, sok tapsot kaptunk. 

Köszönöm a kedves közönségnek, hogy eljöttek, kitartottak, tapsoltak. 

Rengeteg köszönetnyilvánítást kellene felsorolni, de csak annyit írok, minden szereplőnek, segítőnek, támogatónak igen hálásak vagyunk. 

Nem várunk újból 10 évet, csak 5 évet. 

Tehát 5 év múlva ugyanazzal a közönséggel (meg remélhetőleg újakkal is) ugyanitt találkozzunk! 

Dr. Szóró Magdolna 

 

Az évfordulós ünnepi gálaműsorról 

Február 25-e délutánján kíváncsian vártam a műsort a művelődési házban. Igen színvonalas, pergő műsorban volt része azoknak a nézőknek, akik végignézték és végigtapsolták az előadást. 

Mind a vendég művészek, mind a két tánccsoport felkészültségét nézhettük végig. A műsorvezető szórakoztató, időket áthidaló vezetése tette még szórakoztatóbbá a maratoni előadást. 

Csak gratulálni lehet a Nosza Mami szorgalmas felkészüléséhez, mert új tagokat is be kellett tanítani a táncokra. A 10 éves munka meghozta gyümölcsét. Külön köszönet, hogy a régi és elhunyt tagokat is köszöntötték. 

A Senora táncosok is kitettek magukért, hiszen közöttük volt és van még aktív dolgozó, így a próbák idejét nehéz volt összeegyeztetni. 

Köszönjük a szép élményt, amiben részünk lehetett. 

Dr. Szóró Magdolna csoportvezetőnek kívánok még hosszú, sikeres éveket a csoporttagokkal együtt. 

A régi táncosok nevében: 

Szekera Pálné 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.