Június 25-én, majdnem az év leghosszabb napján, Szent Iván éji rendezvényre került sor, ezúttal a művelődési ház nagytermében és udvarán. A helyszűke, a gyönyörűen zöldellő fák és nem utolsósorban a közönség védelme miatt ezúttal nem gyújtottunk tüzet, de hagyományosan néptánccal telt az este.

A Liliom néptánc csoport Nagy Péter vezetésével és a „kis liliomok” segítségével órákon át szórakoztatta a megjelenteket. Nemcsak színpadi táncaik arattak osztatlan sikert, hanem az a három részletben megtartott táncház is, amelyeket kis szünetekkel tartottak. Az elsőben a „kis liliomok” vitték a prímet, ők mutatták be, hová, hogyan, mennyit kell lépni. A kijelölt terület kicsinek bizonyult, mert annyian kapcsolódtak be a táncba, hogy a széksorokat minduntalan hátrébb kellett rakni.

Amíg a felnőttek átöltöztek következő táncukhoz, a kicsik népi játékokra hívták a gyerekeket. Ismét színpadi produkció, ismét két fajta táncház következett.

Aki nem bírta szusszal, az a kertben hűsölhetett, lángost, üdítőt, édességeket fogyaszthatott. A gyerekek örömmel vették birtokba a szülők - nagyszülők által vásárolt játékokat. A jósnőnek egy perc szabadideje sem volt.

Sötétedéskor az asztalokon elhelyezett mécsesek mellett jóízű beszélgetések folytak. A nagyteremben a sok-sok népi tánc után diszkózenére önkéntes breakesek mutatkoztak be.

F. Szekeres Zsuzsa

 

Táncház
(Fotó: Némethné Varga Edit)

 

További képek a Liliom Néptánc Együttes Facebook oldalán

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.