Megtisztelő volt számomra a meghívás a május 7-i képzőművészeti kiállításra, Szolnokra. Örömmel vettem részt. Nagyon kellemes élményt nyújtott. Megfogott az egyszerű nagyszerűség: a megnyitó beszéd, amit Szekeres Zsuzsa tartott, és a szolnoki előadók énekes produkciója, és természetesen főként a szép festmények.

 

A kiállítás megnyitóján
(Fotó: Fehér Judit)

 

Baranyi Kálmán nagyon jó festő, és még milyenné válhat!? Drukkolok neki, és szívből kívánok töretlen és felívelő pályát. Tudom, mit jelent autodidaktaként kezdeni, aztán megfelelő tanárokat találni, főleg ha más irányú szakmában dolgozik közben az ember, mert élni, családot alapítani, gyerekeket nevelni addig is kell, amíg kiegyenesedik a pálya.

A komoly tehetség mellé, amivel Kálmán rendelkezik, nagyon sok munka kell, több mint bárki gondolná, és kitartás is kellene, szerencse is.

Tehát a tehetség adott, dolgozni kitartóan tud, legyen a festményei száma 500-ból 5000, és kívánom, emelkedjen még-még magasabbra a művészi kifejezés színvonalában, ami már most is csodálatos.

Turza Ferenc

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.