SAJTÓKÖZLEMÉNY

Befejeződött az újszászi Erkel Ferenc út fejlesztése

 

2015. március 31-én véget ér „Az újszászi Erkel Ferenc út fejlesztése” című, ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0038 azonosító számú projekt megvalósítása. A projekt 2014. február 7-én kezdődött, eredeti tervek szerint 2014. november 30-án a fizikai kivitelezési munkák befejeződtek volna, ám a telefonközmű kiváltása miatt határidő hosszabbítását és vele együtt szerződésmódosítást kellett kezdeményezni. A munkák megvalósultak, a műszaki átadás-átvételi eljárás 2015. február 12-én befejeződött. A projekt könyvvizsgálói tevékenysége is véget ér, ezzel lehetőség nyílik a záró elszámolás benyújtására.

A projekt keretében 922 méter hosszúságban a korábban 4 méter széles Erkel Ferenc út két forgalmi sáv (5,50 méter) szélességűre történő átalakítása történt, az úttest új aszfaltburkolatot kapott, mindkét oldalán 75-75 cm széles ún. nemesített padkával.

Az útburkolaton lemezszint-emeléssel forgalomlassító fekvőrendőrök kerültek kialakításra, egyúttal a buszmegállók megközelítése és kialakítása is biztonságosabbá vált.

A meglévő egyoldali járda felbontásra került, helyén új, szélesebb (150 cm) térkő járda került kiépítésre, mely mozgáskorlátozottak és babakocsival közlekedők számára is biztosítja az akadálymentes közlekedést, továbbá a gyengénlátók számára ún. burkolati vezető sávot is tartalmaz. A járda kialakítása területileg igénybe vette a Jász úti járdacsatlakozásokat is.

A projekt tartalmazta még a zöldfelületi rendszer megújítását is, amely a Jász út – Erkel Ferenc út saroknál található kis park felújításával, több mint 200 darab gömbkőris facsemete ültetésével, utcabútorok (hulladékgyűjtők és padok) kihelyezésével járt együtt.

 

Bővebb információ kérhető:
Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
tel.: 56/552-022
e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.